1 apr. 2009

Share This Lecture!

Ja, det står så, och han börjar sin föreläsning om sharing så jag hörsammar detta och delar med mig av en oerhört intressant föreläsning om som Mark Pesce skriver själv "My annual lecture to the “Cyberworlds” class at the University of Sydney. Recorded on 31 March 2009."
Håll till godo

Share This Lecture! from Mark Pesce on Vimeo.

OM du har ont om tid så spola fram till 33:50 lyssna åtminstone i fyra minuter...om lärosäten som publicerar sina föreläsningar-och menar att detta är en vinst för dom. Jag tycker det är såå bra! Ungefär femton minuter senare (ca 47:00) så kommenterar han fenomenet att studenter betygsätter lärare på webben. Accept!

En personlig reflektion är nog att webbsidorna som idag tillåter studenter att betygsätta lärare i framtiden möjligen även kommer att länka illustrativa filmer på youtube. Kan man hindra detta? Ska man hindra detta? Hur kan man hindra detta? Varför skall man hindra detta?
Jag tror lärosätena snart måste tänka till och fundera över "YouTube – eller inte YouTube? - Förarsätet eller baksätet?" som Andreas Skoglund skriver om på LearningNet

Inga kommentarer: